The Brief

The school recognised that their existing library space needed a transformation. It was described as messy and confusing for the students and lacked the capacity to accommodate various activities tailored to the students’ needs. The library required a complete makeover to create an inclusive, engaging, and calming environment.

The Solution

The library renovation project focused on creating a space that catered to the unique needs of Meadow High School’s students. Differing height bays were introduced to engage students of all ages. Muted tones and natural wood finishes, particularly the ‘Halifax Oak’ finish, were selected for their tactile nature. The use of such materials aimed to create a calming atmosphere, benefiting students with specific sensory conditions.

Download The Meadow High School Case Study

 

Get inspired with Meadow High School

Case Studies

From transformative library designs to innovations in educational spaces, delve into the success stories that define our expertise.

CERN

International

The Grammar School at Leeds

Secondary Schools & Colleges

Rhymney Hub Library

Public

Meadow High School

Secondary Schools & Colleges